dinsdag 26 januari 2021

Demonstratie van domheid

 In de reacties op het straatgeweld overheersen – niet in het minst bij de autoriteiten – de uitingen van machteloosheid. 'We zullen ze pakken, ze zullen boeten, dit is criminaliteit, het zijn pogingen tot doodslag. Hun eigen filmpjes zijn bewijsmateriaal.' Veel succes, ook de ouders van losgeslagen tieners.

Wat mij ondertussen ergert, is het over één kam scheren van de social media. De opjutterij lijkt vooral plaats te vinden op Facebook en Instagram. Van die twee gebruik ik alleen de laatste. Niks gezien. Op Twitter trouwens ook niet. Misschien ken je mijn adagium: Twitter ben je zelf, want jij bepaalt wie je volgt. Dat geldt ook voor Instagram.

Achteraf is het makkelijk constateren, maar eerlijk, bij de bestorming van het Capitool in Washington, op aansporing van Donald Trump bekroop mij al de vrees voor imitatiegedrag. Inclusief gebruik van het woord burgeroorlog. Een pandemie, maar dan anders. Als je bij het centrum van de Amerikaanse democratie de ruiten in kunt slaan, mogen het station van Eindhoven en zelfs ziekenhuizen even goed doelwit zijn. Zoiets. Over demonstraties gesproken, dit is de demonstratie van ultieme domheid. Even los van lekker rellen uit verveling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten