dinsdag 24 april 2018

De bomen hebben het weer gedaan

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) weet het weer zeker: Bomen in de bermen van de (rijks- en provinciale) N-wegen zijn obstakels, dus moeten ze worden weggehaald. Werk aan de winkel voor de Bomenstichting, die immers als motto voert Een boom is buitengewoon.

Ik kan nu natuurlijk de hele riedel weer gaan afdraaien. Van ‘nooit, maar dan ook nooit moet een boom wijken voor het verkeer’ tot en met ‘niet de weg is gevaarlijk, maar de gebruiker’. Laat maar, het wordt zo vervelend.

De minister wil 50 miljoen uittrekken voor het veiliger maken van die N-wegen, mits de provincies er 75 miljoen bij leggen. Potverdikkie, landelijk 125 miljoen euro. In mijn tijd – rond 1980 – kostte 1 kilometer fietspad (reken zelf even om) al ‘n miljoen gulden. Cora, gepokt en gemazeld in het Brabants provinciaal bestuur, kan dat weten. Wat zou ‘n kilometer vangrail – want daar heeft de minister het ook over – anno 2018 kosten?

Als het niet zo triest en verontrustend (ons toch al zo schaarse groen) was, zou je het hele verhaal een lachertje kunnen noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten