zaterdag 14 april 2018

Alles is vergif

Zouden we de media geloven, dan is alles wat we doorslikken vergif. Suiker voorop. Allemaal ontleend aan onderzoek en wetenschap. Zo vliegen we van de ene hype naar de anderen. Het is de kunst, het allemaal in je pet te gooien. Gifvrij eten lijkt niet te bestaan.

Nu is er weer een universiteitsmevrouw, die op het journaal met een sarcastisch lachje weet te melden, dat op grond uit onderzoek bij maar liefst 600.000 mensen blijkt dat één glas alcohol houdende drank het leven met een half uur bekort. De reacties bij – voor de variatie – terrasinterviews zijn uiterst voorspelbaar: ‘dan maar wat korter leven. proost!’.

We zijn dus al duizenden jaren verkeerd bezig, inclusief joodse en christelijke rites (aha, roepen de moslims). De bijbel is, ik blijf in stijl, van alcohol vergeven. Nochtans is aartsvader Methusalem 969 geworden. Kom daar tegenwoordig maar eens om. Al kun je natuurlijk ook ‘zie je wel’ roepen.

En dan de Bruiloft van Kana (Joh. 2,1-11), waar de moeder van Jezus Hem erop attendeerde dat de wijn op was. Waarop de Heer water in de best drinkbare wijn veranderde. Volgens het Johannesevangelie zou  Hij tevoren tegen Maria hebben gezegd: ‘mevrouw, wat heb ik met u.’

Zou je ook tegen die mevrouw van het onderzoek kunnen zeggen: wat heb ik met u?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten