maandag 23 november 2015

Coco/Koko

Wat coco is, weten alleen financiële bollebozen. Daarom citeer ik gemakshalve maar even de nrc. Die krant reconstrueerde onlangs ‘hoe banken, aangevoerd door ING, meeschreven aan de wet die ze een fiscale aftrek van 350 miljoen euro per jaar geeft op coco-obligaties’. Volgens minister Dijsselbloem is daar niks mis mee. Niettemin beloofde hij de Kamer meer helderheid over dit soort zaken. Ik zou zeggen, zit er maar niet mee. Er zijn de laatste weken wel andere dingen om ons druk over te maken en waarschijnlijk is ‘coco’ daardoor alweer bijna vergeten. Stellig tot genoegen van Dijsselbloem. Laat ik het over Koko  hebben, da’s veel gezelliger.

Koko is een Friese Stabij, een wit met zwarte jachthond, verblijvend achter het hek van de overbuurman van onze Stadse Boerin. Tenminste als alles goed is, maar daarover later.

De Stadse Boerin heeft ook een hond: Luna, een schat van een boxer, die op gezette tijden woef zegt en het daarbij laat. Luna en Koko zijn maatjes. Dat is overduidelijk.

Anderhalf jaar geleden kreeg Luna acht puppies, na een gezellig samen zijn met, nee niet met Koko, maar met een stoere rasgenoot, genaamd Cesar. Zie deze filmpjes. Ze gingen als zoete broodjes over de toonbank, als je me deze beeldspraak toestaat. Het smaakte naar meer, dus was Luna een maand of wat geleden op de bestemde tijd weer bij Cesar. Niks, nada. De staart tussen de benen. Dan maar niet. De Stadse Boerin zei: ‘Cesar had twintig minuten vast moeten zitten’. Uh? Dit soort informatie over hondenseks – wat zeg ik nou  weer – gaat mij boven de pet.

En toen kwam de aap uit de mouw. Ondanks strenge maatregelen, was het Luna gelukt, ‘n dagje met Koko te gaan stappen. De rest laat zich makkelijk raden. Liefde met de buurjongen. Afgemat kwam ze weer opdagen.

Het werden zes pikzwarte hondjes met de witte staartpuntjes van Luna. Zwart is dominant, dat is bij koeien ook zo, zegt de Man van de Stadse Boerin. Je kunt er nog niet alles van zeggen, maar er is een zeer aanvallig nieuw ras ontstaan, dat is duidelijk.


‘Ik krijg dekgeld,’ roept Koko’s baasje.

PS Dit is trouwens ook een leuke van Peter van den Besselaar op zijn TilburgDailyPhoto Daar is Coco een papegaai.

1 opmerking:

  1. Er zullen vast andere aantrekkelijke woorden zijn, maar coco-obligatie kan meedoen voor het woord van het jaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen