woensdag 27 november 2013

Sportverslaggeving en echt nieuws

Jammer dat Jan Blokker er niet meer is. Ik mis ‘m nog dagelijks. Reken maar dat-ie  zich zou hebben bezig gehouden met de inertie van de gemiddelde sportverslaggever, zoals die weer aan de dag trad bij de val van die supporter in de ‘gracht’ van het stadion tijdens Ajax-Barcelona.

Of was het normaal dat Studio Sport dat afschuwelijke incident op het moment zelf even liet liggen en zich bleef concentreren op de wedstrijd? Ik vind van niet. Zelfs niet onder het motief dat ‘er te weinig van te zien was en het nog te onduidelijk was wat er precies aan de hand was’. Nu.nl, dat ook live rapporteerde, zou (ik heb dit van horen zeggen) het beter hebben gedaan. En natuurlijk was er Twitter, waarop in het mediaforum van de NCRV vanmiddag weer eens meesmuilend werd gezegd dat het uiteraard niet professioneel is en dus onbetrouwbaar.

Een non-discussie, temeer omdat het incrowdwereldje geen enkele behoefte toonde, zich - zelfs niet vragenderwijs - nog bezig te houden met de toestand van het zwaar gewonde slachtoffer in het ziekenhuis, bijna een etmaal na het gebeurde.

De Nederlandse journalistiek zou eens wat minder met zichzelf in de weer moeten zijn, in plaats van met het nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten