maandag 8 april 2013

Een uitdaging aan de republikeinen

Zit je op Twitter en gebruik je daarbij een avatar (een icoontje met een foto van jezelf of een symbool als <- dit)? Dan kun je dat gratis, ja logo_normalgratis ‘versieren’ met een   twibbon-een-extra-vlaggetje-bij-je-twitter-avatarvlaggetje’-> beschikbaar gesteld door de superlakeien van de Rijksvoorlichtingsdienst. Om je ‘trouw aan de monarchie’ te betuigen, zonder daarvoor nu direct twee vingers in de lucht te steken. Zo’n ding heet een twibbon en het wordt op de website info.nl allemaal haarfijn uitgelegd. Let wel, het is een bloedserieuze zaak, waaraan de goedkeuring van het kabinet te pas is gekomen.

Omdat ik dit een uitdaging aan de republikeinen is, ben ik gaan googlen  naar een ‘republikeins symbool’ en kwam natuurlijk terecht bij de olifanten van de Amerikaanse Republikeinse Partij. Dan maar deleeuw_met_frygische_muts frygische muts geprobeerd, het door de Jakobijnen ingevoerde symbool van de Franse revolutie, sindsdien trouwens ook  van de Republique Fran├žaise, veelvuldig getoond op onder meer postzegels.

En waarachtig, daardoor vond ik een Nederlandse republikein, zich noemende Leo Brabanticus, die op de website prorepublica.org zijn idealen onder het motto ‘Wat weet wat deert’ uitdraagt. En daar dus ook het <- alternatieve symbool. 

Maak je keuze. Ikzelf laat naar goede Nederlandse traditie de huik naar de wind hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten