woensdag 27 maart 2013

Alle begin is moeilijk

Wat is het verschil tussen De Nieuwe Pers (DNP) en DeCorrespondent? 'k Zou het zo direct niet weten, vooral niet omdat het tweede digitale verdienmodel materieel nog niet eens is gestart, alleen maar gehypet tot een startkapitaal van maar eventjes een miljoen euro, voornamelijk gekatalyseerd door Rob – exnext – Wijnberg, met aantrekking van Bekende Namen. Onder wie 'dus' Femke Halsema, die weliswaar, ik weet niet meer door wie, geschikt is bevonden om mee in bad te zitten, maar van wie de continu├»teit als tekstschrijver nog bewezen moet worden.

Wat DeC betreft, kijk ik vooralsnog de kat uit de boom. Op 'alle journalisten' van DNP, waaraan een jaar voorbereiding, sinds het verdwijnen van De Pers, ten grondslag ligt, heb ik – voorzichtig – voor € 4,49 een maandabonnement genomen.

DNP Vandaag opent vanmorgen om 9 uur met een column van de nog van vroeger bekende 'wetenschapsjournalist' Marcel Hulspas, maar dat verhaal is al wel van gisteravond 19 uur. Tja. Ook van gisteren is een tegendraadse bijdrage, waarvan de kop doet vermoeden dat de scribent, Mark Koster, juist niet van gisteren is. Hij roept namelijk, onder een foto van de befaamde Britse buldog, dat 'Dijsselbloem even dapper is als Churchill'. Helaas is het vergeefs zoeken naar de onderbouwing.

De DNP kampt, ondanks die lange voorbereidingstijd, met startproblemen, dat is wel duidelijk. Alleen, het geduld van de gemiddelde al dan niet digitale lezer is beperkt en als je dezelfde morgen ook al de stommiteiten van de papieren krant achter de kiezen hebt, dan ben je gauw toe aan wat anders.

Nou, vooruit, nog even ene Roos Schlikker, zich à la Twitteraccount presenterend als 'Columnist en luide hond'. Ze mocht zomaar, of nee, juist niet zomaar, een dagje meelopen met een geldtransporteur, 'held van een kluis op wielen'. Het is een lang verhaal, meer een reportage en het stond dan ook eerder in volkskrant magazine. Toch de dingen wat beter uit mekaar houden, jongens.

Maar die Schlikker is wel iemand om in de gaten te houden, want 'Ze werkt momenteel aan haar eerste roman, over... een pedofiel in een Vinex-wijk.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten