zaterdag 19 januari 2013

De Popie Jopie van de sport spreekt weer

Ach gut, de Popie Jopie van de sport zegt er het zijne weer van: ‘Mart Smeets niet verrast door Armstrong’, aldus website DeOndernemer Laat ik nou altijd al gedacht hebben dat Smeets volledig op de hoogte was.

Dus: ‘Presentator Mart Smeets is niet verrast door wat Lance Armstrong in het interview met Oprah Winfrey heeft gezegd. “Binnen 3 minuten wist je alles en was de angel uit het gesprek. Ik dacht, nu gaan we de diepte in over hoe, wat, wie. Maar dat is precies de omerta (geheimhoudingsplicht) in de wielrenwereld. Die staat nog steeds. Wielrenners praten alleen over zichzelf en nooit over anderen. Dat doet hij dus ook niet.''’

En wielerverslaggevers, vallen die ook onder onder de omerta? Wat ‘n dieventaal trouwens. Ik beveel Smeets consorten lezing aan van een artikel van Knack-redacteur Walter Pauli, waaraan Luc Blyaert van de Belgische Raad voor de Journalistiek op LinkedIn terecht de conclusie verbindt dat ‘wielerjournalisten nu toch wel hun geloofwaardigheid helemaal hebben verloren’. Tijd voor een nieuwe generatie, meent Blyaert zelfs.

Dus Smeets, nu echt met pensioen, man.

Meer over de ‘kwaliteiten’ van de heer Smeets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten