dinsdag 22 januari 2013

Was het maar een kwestie van vestzak-broekzak

De vastgoed-conjunctuur zou de totstandkoming van een culturele hotspot in Best wel eens lelijk dwars kunnen zitten.

Om deze concentratie van de bibliotheek, het educatief centrum De Wig en de muziek- en dansfaciliteit Pulz in het gebouw van de Rabobank aan de Raadhuisstraat mogelijk te maken, moet de opbrengst van de (twee) vrij komende gebouwen kunnen worden ingezet, zo bleek maandagavond tijdens de vergadering van de Raadscommissie Inwoners en Samenleving.

De gemeenteraad heeft onlangs opdracht gegeven tot een hernieuwd onderzoek naar de mogelijkheden tot het realiseren van die door de drie instellingen voorgestelde hotspot.

De pijn zit niet in het als nogal bureaucratisch over komende standpunt van Burgemeester en Wethouders dat de opbrengst van die panden in de pot Algemene Reserve van de gemeente moet worden gestort. De raad kan immers – naar verwachting eind mei – besluiten, dat geld alsnog aan de hotspot te besteden. Een kwestie van vestzak-broekzak dus.

Maar wie heeft er bij de huidige stand van de vastgoedmarkt, mede bepaald door het overschot aan bedrijfsruimten en kantoren belangstelling voor die vrij komende panden en hoeveel wenst men daarvoor op tafel te leggen?

De crisis blijft ook de gemeente Best in haar ontwikkeling dwarsbomen. Jammer maar helaas.

1 opmerking:

  1. Ik hoor in het dorp dat iemand wel belangstelling zou hebben voor het Pulzgebouw aan de J.P Coenstraat. Om te slopen en nieuwbouw de plegen.

    BeantwoordenVerwijderen