De politie is tegenwoordig hevig multimediaal bezig. Er wordt door onder anderen buurtbrigadiers getwitterd bij het leven en de burger wordt aangemoedigd, de smartphone bij de hand te houden, voor het geval er in het openbaar enige ongerechtigheid valt te bespeuren. ‘Meld het ons!’
De afdeling Best-Oirschot-Son en Breugel van de regiopolitie Zuid-Oost-Brabant (BOS) heeft zelfs een app laten ontwikkelen, voor zowel Apple- als Androidtoestellen om dat allemaal te vergemakkelijken. Ik heb de Androidapp weliswaar tot dusver niet op de bijbehorende Market kunnen vinden – of ze werd door de voorlaatste versie van het besturingssysteem domweg geweigerd, maar op den duur komt dat natuurlijk allemaal goed. Zoals ook de dagbladen op den duur wel zullen inzien dat ze niet door kunnen gaan met de monopoliepositie van Apple met haar I-dingesen nog verder te versterken, door met hun appsaanbod de tablets van Samsung en andere concurrenten te negeren.
Intussen vraagt de politie zich misschien wel af, of ze niet een geest uit een fles heeft laten ontsnappen. Want waarom zou de burger zich bij het signaleren van ‘misstanden’ tot al dan niet criminele medeburgers moeten beperken? Enkele maanden geleden betrapte ik een Eindhovense politieauto op zonder blauw zwaailicht en/of sirene rijden door rood licht. Heb ik natuurlijk keurig gemeld. De ontvangst van die melding is even keurig bevestigd, maar verder nooit meer iets van gehoord natuurlijk.
ICT-journalist @Brenno de Winter zag vanmorgen ‘de politie’ fout parkeren om ‘even een broodje te halen’. Het bleef bij een wazig fotootje met een sarcastische opmerking op Twitter – plaats en tijdstip onbekend en geen zichtbaar kenteken. Komt die pliesie weer even goed weg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten