zaterdag 5 november 2011

Naaktfoto's

Het uit de kleren gaan voor een kalender is een Europees hot item. In Oirschot bij voorbeeld, heeft zelfs een lid van de gemeenteraad al voorgesteld, daar op in te haken, ten behoeve van de gemeentekas, een idee dat nog bijval kreeg ook, al keek de burgemeester er een beetje bedenkelijk bij.

dikke_motorrijder_517x378

Foto uit het boek van Hofland/Visser. De motorrijder, een inmiddels van tv Bekende Nederlander, wil dat het boek uit de handel wordt genomen, omdat hij in zijn persoonlijke levenssfeer zou zijn aangetast.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het is allemaal redelijk onschuldig, zeker als je bladertdoor het pasverschenen boek Platter en dikker, waarin H.J.A. Hofland de morele afbladdering van de westerse maatschappij op onnavolgbare wijze analyseert. Daarin staan soms schokkende foto's van Roel Visser, die je overigens ervaart als een uitvergroting van wat ik dan maar 'het probleem' zal noemen.

In het regiokatern van het Eindhovens Dagblad staat vandaag een verhaaltje onder de kop Foto's Wintelrese boerin 'niet over het randje'. Met de erbij geplaatste foto's is eigenlijk alles gezegd. Een zogenaamde hobbyboerin poseerde (ook al voor zo'n kalender) in haar stal, met zo'n onflatteuse bolle bh van de MAKRO (daar kopen we toch tegenwoordig gemiddeld?) en een korenblauwe slip, waarvan je nog net een stukje achter het verder alles verhullende stro kunt zien. Wie vindt dat het op het randje zou zijn? Niemand natuurlijk.

Zal ik eens wat zeggen? Ik vind de foto van die Wintelrese Sanne, in spijkerbroek en houthakkershemd, knuffelende een wit koebeest, die ook bij het verhaaltje staat, veel beter. Leuke blonde meid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten