donderdag 27 oktober 2011

Blijft CDA zichzelf gedogen?

Toch benieuwd, wat het partijcongres van het CDA, zaterdag in Utrecht, gaat opleveren. Hoewel ik in de agenda, noch de tot 13 oktober (sluitingsdatum) ingediende ontwerp-resoluties iets bespeur dat kan worden beschouwd als een krikkel punt, in relatie tot de beruchte gedoogconstructie waarop het kabinet Rutte steunt.

Het neemt niet weg, dat de situatie voor de christen democraten kritiek is. Niet alleen gezien de dramatische stand van de peilingen, maar ook door het einde verhaal van CDA-minister Leers over de zogenaamd uitgeprocedeerde asielzoeker Mauro Manuel. Alleen de PVV en een minderheid van de Nederlandse bevolking staan hierbij te juichen. Leers en het CDA krijgen een koekje van eigen deeg door de strot geduwd en dat speelt de tegenstanders van de kabinetsdeelname in de kaart. Het is al eerder gezegd: de PVV heeft Leers en het CDA in de tang.

Vanmiddag is er een overleg van de Kamercommissie Immigratie en Asiel met de minister, waarbij naar verluidt een poging zal worden gedaan, aan het wet-is-wet-verhaal van Leers te tornen. Of, meer concreet, de wettelijke regeltjes zodanig te veranderen dat Mauro – en onvermijdelijk jongeren in vergelijkbare situaties – kunnen blijven. Het is twijfelachtig of moties van deze strekking het zullen halen, zodat de discussiestof voor het CDA-congres straks voor het oprapen ligt.

Andermaal eens zien, hoe sterk de D in de naam van de partij is.

Zie ook: Frontaal Naakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten