woensdag 5 januari 2011

Boerka weg, basta!

NRC Handelsblad heeft vanavond een commentaar op de uitlatingen van de Amsterdamse korpschef Welten over het boerkaverbod. Welten zou gezegd hebben dat zijn agenten die eventuele maatregel niet hoeven te handhaven.

NRC – die overigens van mening is dat Welten de bevelen gewoon moet uitvoeren of anders moet gaan - noemt de bezwaren van de politiebaas ‘op zichzelf juist’. ‘Het aangekondigde boerkaverbod is een opzettelijk discriminerende maatregel tegen aanhangers van de orthodoxe islam, genomen om politieke redenen. Die zijn terug te voeren op het onjuiste PVV-standpunt dat de islam een verwerpelijke ideologie is, geen religie. (…) Amsterdam is geen Teheran. Het kabinet valt diep als het hier inderdaad toe overgaat,’ zo schrijft de krant.

Kan allemaal wel zijn, maar NRC gaat hiermee wel voorbij aan het feit dat het dragen van een boerka neer komt op een complete maskerade. Daar kunnen  burgers zich onveilig bij voelen en daar mag een overheid tegen optreden, zonder dat haar het verwijt van discriminatie kan worden gemaakt. Basta!

1 opmerking:

  1. Observers for ever..... daar kunnen burgers zich ook onveilig bij voelen.
    Vielig zijn we pas bij: lieve pastoors, aardige jongemannen in kinderdagverblijven...zij, die geheel herkenbaar zonder maskerade in de samenleving staan!!!!!!

    Idiote angszaaierij..er zijn plusminus 400 dames in HEEL NEDERLAND, die er voor kiezen een burka te dragen...waar hebben we het in godsnaam over???!!!

    BeantwoordenVerwijderen