maandag 12 april 2010

Overstap?

liesbeth_van_tongeren_GL Nogal opmerkelijk, die overstap van Greenpeace-directeur Liesbeth van Tongeren naar de (concept-)kandidatenlijst
van GroenLinks voor de Tweede Kamer. Nog opmerkelijker zelfs, dan die andere GL-kandidatuur van een manager van de Bank Van Lanschot. Of is het bij Van Tongeren geen overstap?

Wat Greenpeace typeert is immers de, vaak originele, buitenparlementaire actie. Niks parlement, macht corrumpeert weet je wel? 

Terecht stelde de Volkskrant Van Tongeren de vraag, of het arsenaal van een milieuactivist niet heel wat breder is dan van een kamerlid en of ze dat niet zou missen. Komt ze met een verhaal dat ze in Australiƫ heeft gewoond, directeur van een sociale dienst is geweest.... enfin, 'je moet telkens bedenken wat je rol is'. Inderdaad je bedenkt toch wat.

Een ding is zeker, het gezinsleven maakt het haar niet langer moeilijk. Toen ze twee jaar geleden al eens werd gepolst voor het kamerlidmaatschap, zei ze nee omdat haar zoon nog twaalf was. Die is intussen kennelijk beter in staat,  zich zonder mama te redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten