dinsdag 16 maart 2010

Internet jaagt traditionele media op

Een voorbeeld van hoe het internet de traditionele media opjaagt. Het meest belachelijke verhaal van de afgelopen week is ongetwijfeld dat over de 61-jarige James Sikes die met zijn Toyota Prius over de snelweg bij San Diego reed, toen de auto zonder dat hij daar iets aan kon doen, opeens harder ging rijden, tot meer dan 150 km per uur. Bijna iedereen heeft op de tv kunnen zien, hoe die Prius tot stilstand werd gebracht tegen de bumper van een politieauto. Het zoveelste incident met een Toyota.

De media, opgejaagd door weblogs, krijgen er maar geen genoeg van. Zo ontleent de Volkskrant aan internet, dat Sikes z'n verhaal wel eens kon hebben verzonnen, om een claim in te kunnen dienen. Bewezen is dat echter allerminst en de politieman die Sikes heeft geholpen gelooft er ook niks van. Waarom schrijft de krant zoiets over vraag je je dan af, anders dan wegens hijgerige hyperigheid.

Het lachwekkende van deze affaire krijgt nog wat extra nadruk, als je uit hetzelfde verhaaltje verneemt dat de politie de onfortuinlijke Priusrijder onderweg zou hebben getipt, de motor af te zetten en de handrem aan te trekken. Heeft die Sikes soms geen rijbewijs en bij het lessen daarvoor niet geleerd dat dat in noodgevallen altijd de oplossing is? Behalve als je met een auto bergafwaarts gaat, natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten