donderdag 18 februari 2010

Camieleke probeert zich op de rails te houden

Weer fraai staaltje van onnieuws in de Volkskrant: 'Met een verleidingsoffensief wil verkeersminister Camiel Eurlings 15 duizend senioren op de rails krijgen. "Krasse knarren zijn te onbekend met de trein", zei hij.'

Camieleke toch. Staat hij zelf wel goed op de rails en zo ja verdient het geen aanbeveling, dat zo te houden, zeker nu het Eindhovens Dagblad vanmorgen kopt: 'Val kabinet dreigt'. Voor C. is dat zeker een dreiging, hoewel in Valkenburg zal-ie tzt wel weer 'n heleboel voorkeurstemmen krijgen.

Voorop gesteld: Ik behoor tot Camielekes zogenaamde doelgroep, maar wens niet door hem tot krasse knar te worden verheven, laat staan met allerlei lokkertjes op de rails te worden gezet. Dat gaat allemaal ten koste van de opbrengst van de kilometerheffing, wat betekent dat C. bezig is het paard achter zijn karretje te spannen. Bovendien zijn C's plannen een kwestie van 'geldopmakerij' en dat kan hij maar beter in bijna demissionaire positie achterwege laten.

Hoezo? 'Twee jaar terug reserveerde de minister 200 miljoen euro om autominnend Nederland in de trein krijgen. Er zijn sindsdien meer treinen gaan rijden, maar er is ook geïnvesteerd in parkeerplaatsen voor de auto en fiets bij het station, warmtezuilen op het perron en informatievoorzieningen. Hoewel al zijn plannen zijn gerealiseerd, houdt Eurlings 62,6 miljoen euro over.' Daarmee wil-ie dus de krasse knarren mee de trein in gaan lokken.

Hoe staat het eigenlijk met de modernisering van de seinen en de wissels, die werkend Nederland in staat moet stellen, ook bij winterweer ongestoord te reizen? Laat Camieleke nog maar eens goed naar z'n prioriteiten kijken en anders de ministerraad bij diens onvermijdelijke heroverweging van de uitgaven. Mits dat kabinet er nog de tijd voor krijgt natuurlijk.

(Terug)naar hhBest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten