woensdag 9 december 2009

Nachtmerries van die verdomde privatisering

Het loopt steeds verder uit de hand met die kinderzegels2009verdomde privatisering. De de Volkskrant meldt vandaag dat ene Barry Rosenstein van 'n hedgefonds in de VS uit de kast is gekomen en waarschijnlijk het postbedrijf  TNT, waarvan hij samen met Canadezen 5% in handen heeft, onder druk gaat zetten om de postafdeling en die van de paketten te splitsen.

De krant noemt Rosenstein 'geen lieve jongen' en een 'met scherpe ellebogen', die bedrijven waarin hij belegt onder grote druk zet om ze te laten doen wat hij wil.

Jaja, we blijven als voormalige klanten-eigenaren van de PTT de vruchten plukken van het ooit door Margareth Thatcher aangezwengelde en gretig door het ondemocratische Europa overgenomen superkapitalisme. Dat TNT geen monopolie heeft, zoals destijds de PTT, speelt overigens geen doorslaggevende rol meer, nu we met de snellere en goedkopere communicatiemiddelen van het internet minder afhankelijk zijn geworden van dit soort bedrijven. Zelfs het opheffen van de postkantoren drukt daardoor - afgezien van nostalgische sentimenten - minder zwaar. Het ergste vind ik nog de degradatie van de kwaliteit van de postzegels tot die van 'n soort kassazegels van de supermarkt. Van brieven, beplakt met kinderzegels 2009, kun je niet eens meer zien dat ze uit Nederland komen.

Laat ze elkaar maar op die vrije markt de kraam uitvechten. En dat TNT-bestuursvoorzitter Peter Bakker nachtmerries krijgt van zijn dwarsliggende postbodes mitsgaders geldwolf Rosenstein, zoals de de Volkskrant veronderstelt, doet gelukkig geen seconde af van mijn nachtrust. Als-ie maar niet van bonussen droomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten