woensdag 22 juli 2009

Mosselen goedkoper - ‘t is nie waar

Dit valt onder de rubriek HoHoreca, waarover wij al in versie 1.0 van hhBest gepast tekeer gingen, sinds de horecaffers bij de 'invoering van' brutaalweg een euroteken plaatsten voor hun consumpties op de menukaart. Denk maar niet dat dat intussen over is, ondanks het feit dat heel wat Nederlanders de horeca de rug hebben toegekeerd. Het voorbeeld van het nepspuitwater, betaald als was het echte Spa, is er maar een.

Levensmaatje betaalde deze week voor 'n kop koffie zonder iets erbij bij de Bijenkorf in Eindhoven 2,20 euro. Zelf halen en kopje nog opruimen ook. Dat laatste heeft ze dus lekker niet gedaan.
Wij blijven derhalve vervuld van wraakgevoelens en leedvermaak als de Koninklijke Horeca klaagt over de gevolgen van de recessie - die zij mede heeft veroorzaakt. Haal dat predicaat Koninklijk er trouwens maar eens af.

Meldt de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant, gedrukt in Best): Mosselen zijn op de mosselveiling in Yerseke tot nu toe dertig tot veertig procent goedkoper dan vorig jaar. In de supermarkten is dit ook te merken. De kiloprijzen van mosselen zijn er aanzienlijk lager dan in 2008. De mosselhandel in Yerseke hoopt markt terug te winnen dankzij de lagere prijzen.'

En in de restaurants? Ik las ergens, dat je nog steeds voor minder dan 20 euro pp nergens terecht kunt. Zelf betaalden wij twee weken geleden in Goes 18,50, inclusief wat slappe frieten, bakjes dito salade en drie sausjes die alle naar hetzelfde smaakten.

Oud-mosselinkoper Hans de Leeuw uit Yerseke kan ik dus vooralsnog niet volgen. Hij zei tegen de PZC: 'Het werd tijd dat de prijzen weer eens normaal werden.'

Eerst als consument zien en dan geloven.

3 opmerkingen:

 1. In De Viking (Westkapelle, Walcheren) betaalde ik deze week 16,50 euro voor een pan mooie grote mosselen, twee sauzen (waarvan één lekker), prima frietjes en een redelijke salade.
  Het is niet goedkoop, maar ook niet bijzonder duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, in Zeeland begint het blijkbaar toch te werken. Deze prijs lijkt me in verhouding tot de vermelde kwaliteit redelijk Bedankt voor de reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jos Kessels zat met z'n broer, die ooit dagbladcorrespondent was in Italië, op een terras aan de Markt in Eindhoven. Die broer bestelde een glas witte wijn. Bij de eerste slok, zei hij: 'Bah, het café in Italië dat zulke wijn serveert, moet de volgende dag al voor de middag sluiten.'
  Mijn advies: consumptie (à 3,50 euro?) teruggeven en in de media man en paard noemen.

  Ecluse

  BeantwoordenVerwijderen