vrijdag 3 april 2009

Volkskrant bakt zoete broodjes

Volgens de Volkskrant voegen de nieuwe omroepkandidaten Wakker Nederland en PowNed (beide direct of indirect verbonden met De Telegraaf) 'zeker iets toe dat in het huidige bestel ontbreekt: een onversneden rechts, veelal populistisch geluid'.

De krant lost hiermee een schot voor de boeg, aangezien minister Plasterk (OCW) nog over de toelating van de twee omroepen zal moeten beslissen. Het enige argument dat hij ertegen zou kunnen inzetten zou kunnen zijn, dat die zenders 'niets toevoegen'.

Over onversneden gesproken, de Volkskrant richt een waarschuwing aan het adres van de als publiciteitsbelust bekend staande minister: Hij zou zich met een weigering de  vijandschap van De Telegraaf en de website GeenStijl (PowNed) op de hals kunnen halen.

Ik vraag me echt af, wat de krant hier nu eigenlijk wil betogen, temeer daar zij in het vervolg van haar commentaar afrekent met de idee dat publieke omroepen 'overwegend links' zouden zijn. Het is een verhaal dat uitgerekend media als De Telegraaf en GeenStijl ons maar al te graag willen doen geloven. Maar Hilversum zou zich volgens de krant onderscheiden door een 'afstandelijke, wat kleurloze en weinig volkse stijl'. Met andere woorden: Het Gooi lijdt onder een tekort aan populisme en dat moet De Telegraaf dan maar eens even komen corrigeren.

Dat schrijft dan de krant, die van oudsher vocht tegen wat ooit de vertrossing heette, zoete broodjes bakkend voor GeenStijl, door wie ze steevast 'de Azijnbode' wordt genoemd. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ze doet maar. Echter, de Volkskrant rijdt wel een scheve schaats door en passant de integriteit van minister Plasterk in twijfel te trekken.

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

2 opmerkingen:

 1. www.ellyenrikkert.nl6 april 2009 om 19:57

  Beste Guido, als jij dezelfde bent als degene die ik denk, ben je ouder dan ik, dus weet je beter hoe mottenballen eruit zien (en ruiken).
  Voortaan even googelen op wat iemand (nog) doet: een aantal concerten per maand, een wekelijks kinderprogramma op TV, elk jaar een cd. Geen mottenbal te bekennen.
  Niet zo snel volgende keer. En zeker niet over Jansons, die een kind heeft verloren aan een verkrachter. Dat zeg ik je nu maar vast...
  Elly Zuiderveld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie slaat op het onderwerp hieronder, 'Simek maakt rare sprong'.

  BeantwoordenVerwijderen