dinsdag 13 januari 2009

Carmen

Dit is de Spaanse Marion de Hond, de weervrouw van Esp 1, die elke avond om 10 uur - tegen de tijd dat de Spanjaarden hun eerste oprispingen krijgen van de maaltijd - bezit neemt van de huiskamers. Als een wervelwind kun je wel zeggen. Ik weet (nog) niet hoe ze heet, daarom noem ik haar maar Carmen, want ze vertoont over de hele linie de tekenen van hartstocht, zoals Bizet die in zijn operapersonages heeft gelegd.

Als de meeste Spanjaarden, praat Carmen in zo'n enorm rap tempo, dat het je de moed ontneemt, ooit nog eens aan het leren van die taal te beginnen. En dat met een mimiek, die wel ontleend lijkt aan een balletchoreografie. Ze danst over het scherm, van links naar rechts, van boven naar beneden en omgekeerd. Nu is dat ook bittere noodzaak. Spanje is een groot land, met enorme klimaatverschillen. Vergelijk de temperaturen op het scherm maar eens. Dat moet allemaal worden besproken en toegelicht.
Volledigheidshalve: Wij zitten in het zuid-oosten, aan de kust van de provincie Murcia, de Costa Calida. Zojuist nog langs de zee gewandeld. Kalme branding, lekker zilt luchtje.

Meer foto's, recentelijk gemaakt in Spanje:
Spanje09

Spanje09_2

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten