dinsdag 4 november 2008

Aandacht

Er zijn er nog steeds die vinden dat de moord op Theo van Gogh, vier jaar geleden, te weinig aandacht krijgt. Plaatsvervangende frustratie want wijlen het slachtoffer was indertijd ook specialist in het de aandacht op zich vestigen.

Neem nou Hanneke Tanneke Groenteman, die niet genoeg heeft aan de reguliere media en de STER. Ze schrijft op haar weblog-zonder-reactiemogelijkheden (stel je voor zeg):

'4 jaar alweer...

De moord op Theo van Gogh.
En wat werd daar waardig bij stilgestaan in het Teleacprogramma Nederland in twaalf moorden, door de 3 Blokkers, vader Jan, zoon Jan en zoon Bas.
De geschiedenisleraren waarnaar je altijd gesnakt hebt.'

Getver, waarom krijg ik hier nou kleffe handen van?

Groenteman heeft trouwens effies niet goed opgelet, anders had ze een scoop gehad: In dat programma van de Blokkers ging het over een hond, die Allah heette.

Dat hebben vrienden van Van Gogh opgevat als een belediging van de dode, want diens hond heette Igor en die is door Filmproducent Gijs van de Westelaken vaak en door cabaretier-zanger Hans Teeuwen soms uitgelaten. Ene Rainer Hensel, die muziekjes maakte voor de films van Van Gogh, is zelfs 'witheet', deelde hij de Volkskrant mee.

Volgens Bas Blokker, mede verantwoordleijk voor de Teleac-uitzending, ging de gewraakte passage helemaal niet over Van Gogh: 'Ik hoor dit voor het eerst. Ik wist niet eens dat Van Gogh een hond had.'

Nou, de vrienden hadden in elk geval weer hun punt. Volgend jaar weer wat anders. En, Groenteman, dan wel even goed luisteren hoor. Trouwens de andere vrienden ook.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten