woensdag 5 november 2008

Please

Het ontroerde me wel, dat please van McCain om het boegeroep van zijn aanhang te corrigeren, toen hij van zijn solidariteit met de winnaar getuigde en voor de eenheid van Amerika pleitte. Hij bewees toch een man te zijn van statuur.
In Trouw las ik inmiddels een En nu?-verhaal, waarbij een AP-foto stond van de beroemde president's desk in het nog beroemder Oval Office. Driftig op internet gezocht, naar meer foto's van dat antieke bureau. Het wemelt er natuurlijk van, ook van replica's die te koop worden aangeboden. Iets voor mensen als Harrie Mensch! Maar niet één bureau had het bijzondere kenmerk van dat op de AP-foto in Trouw: een flinke, licht doorlatende kier in het voorpaneel, respectievelijk een kier tussen de samenstellende delen. Doorstrepen wat je denkt dat niet waar is. Zie bijgaande scan van een in de bieb gemaakte fotocopie.

Aan de leestafel van die bieb, opperde iemand, dat het wellicht te droog is in het Oval Office. Maar ik ben toch even aan het fantaseren geslagen. Hier heeft Tricky Dicky in Watergatetime zitten schoppen. Of toen onze cigarboy zat te bedenken, hoe hij het zou formuleren: 'Ik ken die vrouw niet'.

Wil iemand die kier even dichtmaken? Please!


(Bewerkt en aangevuld om 15:09 uur door Guido.)


Terug naar waar je was

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

3 opmerkingen:

 1. De cigarboy heeft nooit ontkend dat hij die vropuw kende -- hij ontke3nde alleen dat hij haar kende in de bijbelsche zin van het woord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij zat toen ook nog in de fase van 'Hoe zal ik het zeggen?' en schopte toen in wanhopige drift tegen het paneel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens, de reactie van Tiriddu is er toch eentje van de klok en de klepel. In Bijbelsche zin gaat het alleen over bekennen. De maagd Maria tot de engel Gabriël, die haar komt vertellen dat ze zwanger is: 'Hoe zal dit geschieden, daar ik geen man beken?'
  Ik geef toe, dat ik me lang heb afgevraagd, wat dit 'in hemelnaam' te betekenen had.

  BeantwoordenVerwijderen