zaterdag 4 oktober 2008

Tijdelijke nationalisatie

Toch een gek idee, een Rijkspostspaarbank, die is geprivatiseerd (Postbank, ING) en nu een privébank, die wordt genationaliseerd, waarbij een socialistische (of moet ik schrijven sociaal-democratische?) minister met ’t zweet op z’n voorhoofd en wallen onder z’n ogen roept, dat er weer zo gauw mogelijk geprivatiseerd zal worden.

Het zal allemaal wel moeten, maar ik hou vol dat we met z’n allen geen steek wijzer zijn geworden van de privatisering van overheidsbedrijven als daar zijn, de post, de telefoon, de trein, het gas, het water en de elektriciteit. Om nog maar te zwijgen van wat ik, in navolging van een inmiddels zwaar gedementeerde Margaret Thatcher (ooit op dit gebied de grote gangmaker in Europa) wellicht vergeten ben.

Het is als na 9/11. Van nu af is alles anders. Kan alleen maar beter worden, als je in aanmerking neemt dat zelfs die Amerikaanse stommelingen tot de conclusie zijn gekomen dat ze tientallen jaren verkeerd bezig zijn geweest, met hun uitzichtloze oorlogen en met hun in vrije tijd ‘in hypotheken’ handelende hotdogverkopers, aan de keukentafel van mr en mrs Jones, die in verhouding geen nagel hadden om hun gat te krabben.

Worden we nu ook verlost van de drogreden die zo populair is bij multinationals en andere al dan niet geprivatiseerde grootbedrijven, namelijk dat hun toplieden naar de VS verkassen als hun de exorbitant hoge extra beloningen worden onthouden? Bos aanhoord hebbende, ben ik er niet echt gerust op. Tijdelijke nationalisatie is nog geen deprivatisering.

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

2 opmerkingen:

  1. Het is nog erger: Amerika zit zo hopeloos in de knoei dat de enige oplossing is: een nieuwe oorlog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me een opmerking met een schijn van diepzinnigheid

    BeantwoordenVerwijderen