dinsdag 7 oktober 2008

Nieuw beleggingsplan

Vanuit Frankrijk bereikt mij een 'brochure' van een degelijk beleggingsplan, voor als de Crisis en de onvermijdelijke Recessie voorbij zijn.
Aangezien er in Nederland nauwelijks meer mensen zijn die nog Frans kunnen lezen (ooit was dat in het voortgezet onderwijs een verplicht vak), zal ik het maar (vrij) vertalen, hoewel ik vrees dat dan de ware geest(tigheid) wel eens verloren zou kunnen gaan.

SJ

Dat staat niet voor de Sociëteit van Jezus, oftewel de Jezuïetenorde, maar voor Spaarplan Jupiler.

Als je bij de opening van de Kanaaltunnel voor 1000 euro aandelen zou hebben gekocht, dan zou je daar nu nog 27 euro van over hebben.

Als je voor 1000 euro aandelen France Télécom zou hebben gekocht, dan zou daar nu nog 159 euro van over zijn.

Stel dat je voor 1000 euro stukken Alcatel (telefoonfabriek) zou hebben aangeschaft, dan telde je nu nog maar 170 euro.

Maarrrrr....

Als je vorig jaar voor 1000 euro kratten Jupiler, zou hebben ingeslagen en alles zou hebben opgedronken, dan had je nu altijd nog 380 euro aan statiegeld.

Kijk eens aan: het hoogste rendement!!! En vloeibaar dividend!

(Op een Nederlandse website zouden hier twintig !! hebben gestaan, maar de Fransen doen het wat dat betreft wat kalmer aan.)

Foto: Een deel van de hoogst rendabele investering.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

1 opmerking:

  1. Degene die mij de 'brochure' heeft toegestuurd, denkt terecht dat de bron Belgisch (Waals) is, omdat Jupiler een Belgisch biermerk is, maar ik houd het voor mogelijk dat het oorspronkelijk toch een Frans concept is, gezien de verwijzingen naar France Télécom, de Kanaaltunnel etc.

    BeantwoordenVerwijderen