woensdag 29 oktober 2008

Coffeeshops

Waarom moeten hete hangijzers in dit land nu steeds onderwerp zijn van diepgaande onenigheid onder politici en bestuurders?

Neem nou het gedoogbeleid rond de coffeeshops waarvan de een de buik vol heeft en de ander constateert dat het veel beter werkt dan het zogenaamde zero-tolerance-beleid in bij voorbeeld Frankrijk. Het enige wat we zeker weten dat er nog nergens een beleid is ontwikkeld, dat de criminaliteit buiten spel zet.

In de recente discussie, aangejaagd door de burgemeesters van Bergen op Zoom en Roosendaal (weg met die coffeeshops) heb ik maar één verstandig geluid gehoord, namelijk dat van Leers in Maastricht: ‘Laten we nou es gauw landelijk om de tafel gaan zittenn.’ De Maastrichtse burgervader weet in elk geval waar-ie het over heeft: flinke stad met veel drugsproblemen, praktisch gelegen op een drielandenpunt.

In Zuidoost Brabant heeft de zich natuurlijk graag profilerende, kersverse burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, overigens gesteund door zijn Helmondse collega Jacobs, het vuur flink opgestookt door te opperen dat de coffeeshops daar maar eens over de stad en haar randgemeenten moeten worden gespreid. Nou, de burgemeesters van die randgemeenten zitten daar natuurlijk niet op te wachten. Laat staan de inwoners van die voorstadjes.

Opnieuw blijkt hier uit, dat je deze klus niet op regionaal of provinciaal niveau kunt klaren. Haagse politiek, kom eens in actie.

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten