donderdag 10 juli 2008

Kasteelkever

Dat vind ik nou typisch Eindhovens (toch mooi meegenomen, dat Eindhoven alsnog getypeerd kan worden): Als stadsarcheoloog graven naar een laat middeleeuws kasteel en uitkomen bij een VW-kever.

Is waar gebeurd volgens het Eindhovens Dagblad, tegenwoordig vooral bekend als ED.

Dat het kasteel niet laat-middeleeuws was, maar in zijn vorm van een stenen landhuis slechts bestaan heeft van begin zeventiende tot eind achttiende eeuw mag de pret niet drukken. Zo kom je als archeoloog én als nieuwsmedium (de succesvolle wisselwerking sinds jaren is opvallend) nog eens aan je trekken. Vooral als er ook nog een terracotta mariabeeldje in de grond wordt aangetroffen. ‘Waarschijnlijk een bouwoffer’, zegt zo’n archeloog dan wijsneuzerig.

Er wordt op het desbetreffende terrein in het stadsdeel Gestel straks van alles nieuw gebouwd. Intussen zitten ze erover te dubben, of ze de toch maar gevonden bijna-kasteelfundamenten zichbaar zullen behouden of niet. Zand erover zou ik zeggen.

En die kever? ‘De eigenaar opsporen aan de hand van het chassisnummer,’ zo is geopperd. Als die nou ook maar niet reeds met aarde is toegedekt. Daar gaat je historie.

(Terug) naar hhBest.nl

2 opmerkingen:

  1. Mijn lijfblad (Limburgs Dagblad, nog altijd niet LD) weet te melden dat de zoon van de man die de kever heeft begraven het weet: zijn vader wilde van de auto af en heeft hem begraven. Heel mooi. De meeste lieden die van een auto af willen rijden hem het kanaal in, slordig, toch. Wat trouwens te denken van de sloop?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het staat vandaag in geuren en kleuren in het ED. Niemand hoeft zich tijdens de komkommertijd te vervelen. Zie ook de Wurgslang hierboven.

    BeantwoordenVerwijderen