maandag 28 augustus 2023

Blazen op de A2 zat ze niet glad

Het zat er dik in na de GP in Zandvoort: lekker blazen (zo heet dat in die kringen) op de A2 naar het zuiden. Royaal meer dan 100 hè? Maar dat zat ze niet glad. De bemensing van drie politieauto's had het voorzien en nam de leiding, met inachtneming van de snelheidslimiet wel te verstaan. Van Amsterdam tot Den Bosch hè?

Het is goed afgelopen, kettingbotsingen bleven bij mijn weten uit. Hoewel, je weet maar nooit; ze zijn immers voor driekwart de oorzaak van de filemeldingen.

Grote kop in de krant van heden: 'Weggebruikers gunnen elkaar geen ruimte'. De ik-mentaliteit, aangewakkerd door de sociale media. Een reden om de autoweg te mijden, als je je deze luxe kunt permitteren. Een familielid maakte het onlangs nog mee. Reed 100, kreeg een bumperklever, maar kon even niet naar rechts. De blazer ging daarna voor hem rijden en trapte fors op de rem. Gezellig.

Er is geen zicht op verbetering. Ik hoor net op de radio dat vier van de tien Belgische scholieren fietsend op hun telefoontje zit te turen. A-sociaal gedrag is hun blijkbaar ingebakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten