vrijdag 20 augustus 2021

Journalisten als showgirls

In de nachtelijke discussierubriek Gaan van BNN-Vara ging het over het al dan niet afzweren van vlees. Natuurlijk lopen de meningen daarover uiteen, in het bijzonder als het gaat om de voedingswaarde van vlees tegenover die van vleesvervangers. Wat deze keer opviel, was de partijdigheid van de presentator, een veganiste. Het bedierf de vrije gedachtewisseling.

We hebben uitstekende vrouwelijke presentatoren, al beveel ik sommigen een consult van een logopedist aan vanwege een stemgeluid dat door sommige critici als ‘gekakel’ wordt omschreven.

Een ander aspect waaraan ik mij stoor, is het feit dat sommigen – mede met het oog op een verhoopte uitnodiging van een talkshow? – menen zich het uiterlijk te moeten aanmeten van een showgirl. Presentatoren, journalisten, artsen, kortom beroepsbeoefenaren die pretenderen zich onafhankelijk op te stellen, dienen daartegen te waken. Dus ook (historisch) als huisarts niet in een naveltruitje in de spreekkamer, laat staan een prostaat behandelen met aangeplakte nagels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten