vrijdag 10 november 2017

Wie gooit in Best de boel weer open?

Wie gooit in Best de boel weer open? Niet coalitiepartij Best Open, want die kan voortaan beter Best Potjedicht heten, als je ziet hoe die haar beginsel van jaren terug keer op keer verloochent. D66 dan? Dat is zó jaren zestig hè, al waren de idealen van Hans van Mierlo c.s. voor die tijd lang niet mis.
Een fraai staaltje van geheimzinnigdoenerij spreidt nu weer D66-wethouder Peet van de Loo ten toon in een interviewtje door het Eindhovens Dagblad over het niet doorgaan van haar lumineuze plannetje het Eindhovense lichtfestival Glow naar Best uit te breiden. Van de Loo zegt dat zij haar onderhandelingen met de organisatie heeft gestaakt omdat die steeds meer eisen ging stellen. ‘Eerst kwamen ze met een prijskaartje van bedrag X, toen gingen we doorpraten en werd de prijs verdubbeld.’
Waarom niet gewoon die bedragen genoemd? Wat is dat toch voor gewoonte in het plaatselijk bestuur van Best om over van alles geheimzinnig te doen tegenover de ingezetenen, voortdurend te rommelen in achterkamertjes of een openbaar debat over een belangrijke zaak, zonder opgaaf van redenen voor onbepaalde tijd uit te stellen?
Deze zittingsperiode van de gemeenteraad en het college van B en W gaat niet de analen in als een van de interessantste en meest effectieve in de recente geschiedenis. Wie probeert daar tegen de komende verkiezingen de bijl in te zetten?  Als het maar niet om de macht gaat, want macht corrumpeert hè?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten