vrijdag 24 november 2017

Bond Bescherming Tere Kinderzielen

De (cyber)wereld hangt van gekkigheid aan elkaar, dus waarom niet geopteerd voor een Bond ter Bescherming van Tere Kinderzielen (BBTK)?

Videoprovider YouTube is bezig de boel te ontdoen van misselijk makende filmpjes, waarin kinderen worden mishandeld of geschoffeerd. Prettige gedachte, maar we zijn er nog lang niet. Neem nou de Britse advocaat Sarah Hall (@Hallmeister), die haar twee jonge zonen een confrontatie wil besparen met de prins die de slapende Doornroosje wakker kust. Reguliere media zijn er op gesprongen als een bok op de haverkist – een structureel verschijnsel, gevoed door de angst, door de concurrentie te worden gepasseerd.

Een bericht op NOS.nl over het bezwerende vingertje van de Engelse moeder leidde tot een variatie van reacties op Twitter, van regelrechte woede-uitbarstingen als EN NU IS HET VERDOMME GENOEG! tot milde spot: een plaatje van Holle Bolle Gijs in de Efteling met de toevoeging ‘Dit kan gewoon niet meer anno 2017’.

Nauwelijks lijken we voorlopig verlost van het gegil over Zwarte Piet (het radioprogramma Nachtzuster verklaarde deze week ZP tot verboden gebied) of er is wel weer iemand die iets vindt, om de MeToo-discussie aan te zwengelen. Om maar even in de sprookjessfeer te blijven, ga eens lekker spitten in de oerversies van de gebroeders Grimm, dan ben je nog j├íren bezig. Van de Reus van Klein Duimpje (‘Ik ruik menschenvleesch’) tot de kindermishandeling in Hans en Grietje.

En over zoenen gesproken, op YouTube vind je een Top 25 Best Disney Kisses 1937-2015. Laat maar fijn staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten