donderdag 27 april 2017

Doe iets aan die kleren

‘Sinds hij koning is draagt hij betere pakken.’ Josine Droogendijk, “mode-expert en royaltydeskundige”, vandaag in de Persgroep-kranten. Vindt je dat nou? Iedereen schijnt  het abrahamsinterview van Wilfried de Jong met Willem Alexander te roemen, maar niemand blijkt (voortdurend) afgeleid te zijn geweest door het wederom slecht zittende pak van de vorst. Wij wel.

Zorgzame Máxima (zijn woorden) doe er wat aan. Over smaak valt niet te twisten. Blauw wordt geacht goed te harmoniëren met rossig haar. Maar het was niet het stemmiger nassaublauw, dat door de outfit van De Jong meer werd benaderd. Die broek, pardon pantalon, vol plooien en rimpels, waar de kuiten – van achteren gezien – doorheen bolden.

‘Maar een dandy zal hij nooit worden,’ zegt Droogendijk met de voorzichtige mildheid van de lakei, er tot overmaat van ramp  aan toevoegend: ‘Toch is zijn kleding vaak leuker dan we denken.’ (Nou, ik zie wat ik zie.) ‘Zo droeg hij naar Burgers Zoo een stropdas met leeuwen en olifanten, daar is over nagedacht.’

Ik denk dat je echt mode-expert moet zijn, om tot zo’n analyse te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten