vrijdag 30 september 2016

Manipulaties rond Zwarte Piet gaan maar door

Niets is de belagers van Zwarte Piet in zijn originele gedaante te dol. Als het over de ene boeg niet lukt, dan maar over de andere. Ik doel op de valse brief (‘valsheid in geschrifte') die de Nijmeegse middenstand heeft ontvangen, zogenaamd namens de gemeente. Pas ZP aan, zoiets. Nog kwalijker vind ik het inschakelen van de Kinderombudsman.

Zwarte Piet zou aanleiding geven tot het pesten van donkerkleurige kinderen. Denk je nou echt, dat zoiets niet zou gebeuren als Piet paars was? Het voortdurend koppelen van ZP aan het slavernijverleden is nonsens. Dat is een en andermaal aangetoond. ZP is – en hoeft helemaal niet te zijn – een minderwaardige figuur. Integendeel, het is een koud kunstje, hem slimmer te doen zijn als zijn blanke baas. En zo is het ook een koud kunstje, kinderen te manipuleren, zodat ze met protestborden tegen ZP de straat op gaan, of naar de Kinderombudsman stappen. Laatstgenoemde zou daar niet in moeten trappen.

Weet je wat, beschouw protesteerders tegen ZP ‘gewoon’ als verwarde personen. Dat etiket wordt immers toch geplakt op iedereen die ‘vreemd’ doet.

Welkom straks, als vanouds, Zwarte Piet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten