Cappuccino, wellicht de meest populaire koffie van het moment, is doorgaans
een gok. Is het bestanddeel koffie sterk genoeg? En, hoe staat het met de
melkschuimkop? Heel vaak houdt het niet over, vind ik. In Oirschot heb ik
onlangs zo’n bak teruggegeven. De serveerster erkende dat ‘er een foutje was
gemaakt’ en bracht een nieuwe versie, die evenwel geen haar beter was.
Misschien ben je nog het beste uit bij ‘de Italiaan’, maar hoe Italiaans is
die? Collega Sante Brun – Italiaanse roots – kan zich daar soms genadeloos over
uitlaten.
Het magazine Misset Horeca publiceert jaarlijks een
‘koffie-ranglijst’. Die over 2015 is zojuist verschenen. Brabant komt er niet
slecht uit. Weliswaar staat De Blonde Pater in Nijmegen (hoewel bijna
Brabant) op nummer 1, maar derde in de rij is Pollevie in Den Bosch.
Verder zie ik op 6 Hugo Oosterhout, in de gelijknamige plaats, en
Nagelkerke in Oudenbosch op 8. Verder 15. Block62, Breda, 16.
Coffeelovers Van Piere, Eindhoven, 22. Gianottenmutsaers,
Tilburg, 25. H32, Oss, 28. De Vrijheid, Oosterhout, 30.
Café Coretto, Oss, 36. alweer Oosterhout: Landgoed Bergvliet,
37. Stout, Aarle-Rixtel, 45. ‘t Elfde Gebod, Tilburg, 56.
De (H)eerlijkheid, Schijndel, 62. Bakkerij Royal, Den
Bosch en 85. Sam Sam, Breda.
Nu ik toch bezig ben, uitkijken is het ook met gerechten die op de menukaart
staan vermeld als maaltijdsalade. De prijzen variëren dan van iets
minder dan ‘n tientje tot veertien euro. Ik heb daarmee in Best de afgelopen
weken twee keer m’n neus gestoten: vulling van niks en/of ontbreken van
dressing.
Criterium, waarmee een eetgelegenheid bij mij staat of valt: als je
bij voorbeeld een glas wijn bestelt en een gratis glas kraanwater ter
begeleiding wordt dan geweigerd, dan heeft zo’n tent bij mij afgedaan.
Hohoreca, ik dacht dat we daarover in Nederland waren uitgediscussieerd.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten