dinsdag 21 juni 2016

Kleingeestig wereldje

Dat het mediabedrijf in Hilversum een kleingeestig wereldje is, wisten we eigenlijk al. Laat ik de banvloek die npo-baas Frans Klein uitvaardigde over een promotiefilmpje van de nieuwsrubriek Een Vandaag, daarom maar bestempelen als een nieuw dieptepunt. Motivatie Klein volgens onder meer De Telegraaf: ‘Soms kan iets tenenkrommend zijn als het over de rug van anderen gebeurt.’

Hoe zo tenenkrommend? Hoe zo over de rug van anderen? Klein zal moeilijk kunnen wegcijferen dat de zomerprogrammering van npo-radio en –tv heel wat luisteraars en kijkers in het verkeerde keelgat is geschoten. Sportzomer is een ramp, maar dat wisten we al van voorgaande jaren. En de grootverdieners van Pauw en DWDD zijn er weer tussenuit geknepen, alsof Nederland even niet bestaat. Is ook strijk en zet.

Het spotje van Een Vandaag doet niet meer en niet minder dan vaststellen dat deze rubriek er, in tegenstelling tot die anderen, wel is. De klachten van de gebruikers, och, die gooi je toch gewoon, onbeantwoord in de prullenbak en kritiek uit eigen kring (overigens niet als zodanig bedoeld, begrijp ik, maar als puur informatief en nuttig voor de klant), daar bedenk je een andere term voor dan nestbevuiling. ‘Over de rug van anderen.’ Je erkent er in elk geval mee dat je je voelt aangesproken.

Misselijk makend, die koninkrijkjes in ‘t Gooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten