woensdag 20 mei 2015

Mietje Bel

Iedereen mag rustig blijven bellen, whatsappen en z’n favoriete muziekjes (met koptelefoon op) beluisteren op de fiets, vindt verkeersminister Melanie Schultz. Mietje Bel. Want het is ‘toch niet te handhaven’. Wat een k*targument.

Het wachten is op een rechter die bij ernstige accidenten (een omaatje wordt in d’r kruis gefietst, een automobilist, in conflict met een fietser altijd nat, botst in een 30 km-zone) vast stelt dat de bellende knul of meid ‘het verkeer ernstig in gevaar heeft gebracht’ Artikel 5 Wegenverkeerswet 1994, juridische taal, die die iedere Nederlander geacht wordt te begrijpen: Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt (kan worden) veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt (kan worden) gehinderd. 

Schaf nu meteen ook maar de verplichting tot het voeren van een deugdelijke verlichting af. Immers, is niet te handhaven…eh…wordt toch niet aangepakt. En blijf maar lekker door rood fietsen. Is toch niet te handhaven, lees: politieduo in blauwgestreept autootje kijkt ‘toevallig’ de andere kant uit.

Het ‘liberale’ standpunt van Mietje Bel is de kroon op het populisme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten