maandag 23 maart 2015

Nu durft de VVD opeens

En opeens durft de VVD de core business van de PVV over te nemen en daarmee coalitiepartner PvdA tegen zich in het harnas te jagen. Met het pleidooi voor het dichtgooien van de Europese buitengrenzen voor immigranten en asielzoekers.

'Laat de boel maar barsten, wij komen versterkt terug.' En de PVV wordt hiermee ook 'n beetje de wind uit de zeilen genomen. Hoewel... Wilders cs kan het dan vorige week dan wel niet zo goed hebben gedaan, dat kan heel goed hebben gelegen aan de lamlendigheid van de PVV-kiezer-zelf ten aanzien van dit ratjetoe van verkiezingen. Gaat het vroeg of later over de Tweede Kamer, dan zouden de kaarten wel eens heel anders kunnen komen te liggen.

Niet dat ik de peilingen van het afgelopen half jaar erg serieus heb genomen. Ik heb de voorspellingen  op Twitter gerelativeerd met: 'Die soep wordt waarschijnlijk minder heet gegeten, want de kiezer is niet gek.' En daarbij doelde ik natuurlijk niet op de PVV-stemmer, maar op de kiezer in het algemeen.

Eens kijken, hoe de PvdA uiteindelijk reageert. Ze heeft al zoveel van de VVD geslikt dat mijn verwachtingen van die partij bij mij zo ongeveer op nul staan.


3 opmerkingen:

  1. En Guide, tevreden over de reactie van PvdA op dit onzalige idee?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad vind ik, bij nader inzien, dat de PvdA dit ballonnetje aardig heeft doorgeprikt. Maar het is afwachten, in hoeverre deze zaak op de spits wordt gedreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De VVD heeft geen haast. De volgende regering, waarin de VVD een coalitie aangaat met de PVV, zal het plan alsnog uitgevoerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen