vrijdag 6 februari 2015

Duif (ge)grilled

In de kantine van Peugeotgarage Oerlemans in Nijnsel zag ik een ingelijst sterk verhaal. Duif (ge)grilled stond er boven. Vaak kun je zoiets op het internet terugvinden, maar deze keer kwam ik niet verder dan recepten voor het grillen van duiven… Daarom maar even uit m’n hoofd naverteld.

Een automobilist, die ergens in Gelderland woont reed vandaar naar zijn werk in Lieshout, toen hij in aanvaring kwam met – toen nog vermoedelijk – een duif. Een behoorlijke tik en zwevende veren. Hij stopte om te kijken of hij de vogel kon vinden en wellicht nog kon helpen. Niks te zien.

Ongeveer bij aankomst bij zijn werkplek hoorde de autorijder een gerucht onder de motorkap, dus deed hij die open. De duif, in goede welstand. Die was daar via de grille in het motorcompartiment geraakt en wandelde zenuwachtig heen en weer. Hij had daar nog net de ruimte voor. Maar de vogel kon niet zomaar uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hem zat van alles in de weg, zal ik maar zeggen. Daar was een automonteur voor nodig. Oerlemans aan de Lieshoutseweg in Nijnsel!

De automobilist reed daar voorzichtig naar toe, waarna de voorstelling kon beginnen. Na luttele ogenblikken vloog de duif door de garage. De grote schuifdeuren werden geopend en onder applaus van het voltallige personeel kon de vogel, ogenschijnlijk ongedeerd, het vrije luchtruim kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten