donderdag 11 september 2014

Bellen

Volgens actievoerder Marga Bult 'kun je in deze moderne tijd niet verlangen dat mensen via een vaste lijn bellen'. Dit naar aanleiding van het tumult rond de onbereikbaarheid van 112 met mobieltjes in de grensstreek.

't Is maar wat je modern noemt. Eerst maar eens die mobiele telefoon. De onbereikbaarheid van 112 is niet het enige euvel waaraan die dingen lijden. Ze mogen dan mateloos populair zijn, wil je er echt iets aan hebben dan moet je ermee het internet op kunnen, al is het alleen maar voor WhatsApp. Als telefoon zijn ze bras. Hoe vaak heb ik iemand al niet gevraagd, even opnieuw te bellen omdat de verbinding niet deugt en hij daardoor niet is te verstaan. Hoe vaak heb ik een radiopresentator al niet zuchtend horen vaststellen dat het contact met de geïnterviewde is 'weggevalllen': we proberen het straks opnieuw. Volgend onderwerp. Hou nu maar eens vol dat de mobiele telefoon een 'vrucht van de moderne tijd' is.

Weet je wat wèl modern is? Een combi-abonnement bij een internetprovider: internet, tv, radio én vaste telefoon in één. Ik betaal tegenwoordig maandelijks evenveel voor zo'n abonnement als vroeger voor de koperdraad-telefoonaansluiting van KPN. En bel ook nog eens in het binnenland 'gratis' zoveel en zo lang als ik wil. Nou jij.

Ga maar fijn extra steunzenders installeren in Twentse en Zeeuws-Vlaamse kerktorens. De garantie dat het dan feilloos werkt, zoals de vaste telefoon, krijg je nooit voordat de tijd echt modern is geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten