zondag 13 juli 2014

Publiek wordt in Tour groot probleem

Op het internet circuleren soms duidelijk gefakete foto’s en Powerpoint-presentaties van publiek langs de weg dat met zijn gedrag de Tour de France verziekt en de renners tot razernij brengt.

De vraag rijst hoe lang de sportmannen, wier prestaties, onder soms erbarmelijke weersomstandigheden, hopelijk zonder doping, alleen maar respect en aanmoediging zouden moeten afdwingen, dit nog pikken. Het publiek plaatst de Tour-organisatie voor een groot probleem, waarvan de oplossing niet voor de hand ligt. Immers je kunt niet overal dranghekken of schotten plaatsen.

Vast staat dat streaking ook deel uitmaakt de aandachttrekkerij  van jonge meiden. Ik zag verder een foto van een kerel met half-geërecteerde penis, waarbij de ‘presentator’ ten overvloede een pijl plaatste. ‘Ha ha ha’ met de de ‘nodige’ !!!!

Waren het in het verleden vooral de bergetappes die door het publiek (Nederlanders niet in de laatste plaats) werden verziekt, dit jaar waren opdringerige toeschouwers al een probleem op de smalle Britse wegen, waar de Tour opeens een miljoenenpubliek trok. In Noord-Frankrijk deden zich de afgelopen week verschillende botsingen tussen publiek en renners voor. Bij de foto’s die mij werden toegestuurd was er een van een renner, die een hinderlijke man op een vuistslag in het gezicht trakteerde.

Dit loopt nog eens ‘n keer zwaar uit de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten