dinsdag 8 april 2014

Dit stinkt echt

Best mag zich gelukkig prijzen dat het een informateur heeft in een generaal b.d. die niet wordt gehinderd door enig partijlidmaatschap. Eindhoven heeft een doorgewinterde PvdA-politicus, ex-senator Han Noten, tegenwoordig burgemeester van Dalfsen. En daar heb je de poppen al aan het dansen.

Het Ouderen Appèl, met een sprong van 3 naar 5 zetels winnaar van de verkiezingen dreigt buiten de (linkse) coalitie te worden gehouden. Noten beroept zich daarbij op ‘de vrees van meerdere partijen’, voor ‘discontinuïteit in het bestuur’.

Hoe moet je dit interpreteren? Laat ik een poging doen: Je kunt nu wel een vertegenwoordiger van die oudjes tot wethouder benoemen, maar wat te doen als die halverwege de rit met wat voor ouderdomsklacht dan ook per ambulance wordt afgevoerd. Respectievelijk, hoe moet het dan over vier jaar als iedereen nòg ouder is geworden?

Persoonlijk heb ik het niet  zo begrepen op categorale partijen; in de praktijk zijn ze inderdaad niet altijd even consistent gebleken. Ik zal er dus nooit op stemmen, ook niet op een ouderenpartij, ofschoon ik overduidelijk tot de ‘doelgroep’ behoor. Maar in Eindhoven berust het afwijzen van het Ouderen Appèl overduidelijk op een drogreden, die buitengewoon kwalijk riekt naar leeftijdsdiscriminatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten