maandag 7 april 2014

CultuurSpoor Best: gewoon beginnen

Hoewel nog omringd door onzekerheden, met name wat betreft de huisvesting in het centrum, is de samenwerking van drie culturele instellingen in Best – de Bibliotheek, het educatief centrum De Wig en het intergemeentelijke muziek- en dansinstituut Pulz – onder de trefzekere, eigentijdse naam CultuurSpoor ‘gewoon begonnen’. En zo hoort dat. Je kunt over zoiets eindeloos delibereren, maar dat zet doorgaans geen zoden aan de dijk.

Burgemeester Anton van Aert onthulde zondag, in het kader van de feestelijkheden rond het 50-jarig bestaan, de naam boven de ingang van het zo vertrouwde pand van de bieb aan de Raadhuisplein en wist de juiste woorden te vinden om de deelnemende partijen en de burgerij een hart onder de riem te steken. Met de voorzichtigheid, een burgemeester eigen. Zonder garanties, maar met een hoopgevende context. In dit geval was het modieuze woord passie nu eens gepast. Je kunt dat vertalen met  het woord van Baden Powell: ‘Waar een wil is, is een weg.’

CultuurSpoor Best is een uitdaging van de burgerij en het particulier initiatief aan de in staat van reorganisatie verkerende plaatselijke politiek: zorg dat wij niet in de kou komen te staan.

Ik heb me wel eens verzet tegen het te pas en te onpas gebruiken van het woord ‘bruisend’ voor de perspectieven van het ‘op te waarderen’ centrum van Best, maar ik moet toegeven, in dit geval borrelt er toch wel iets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten