donderdag 3 oktober 2013

Flauwekulbericht van de dag

Nee het flauwekulbericht van de dag is niet de ‘boodschap’ van de brancheorganisatie Nederlandse Dagblad Pers (NDP) waarmee die met een  leeg veld suggereert dat wij ‘zonder nieuwsmedia’ (welke? de reguliere?) niets zouden weten over de eurocrisis.

Niet iets om nog enig woord aan vuil te maken. Echt erg is daarentegen het berichtje (uit ANP-koker?) dat die bewering van de NDP definitief ontkracht. Ongecontroleerd de krant ingeflikkerd, met foto van de Vlaamse hardloopster Evy Gruyaert.

Deze dame heeft haar schriftelijke en auditieve cursussen bekroond met de Start 2 Run-app voor smartphones. De app komt, aldus het bericht, voorlopig ‘niet op de markt in Nederland’. Waarom niet? ‘De Nederlandse Atletiekunie wil dat niet.’ Het staat er.

De KNAU heeft een eigen app en en een gelijknamige dinges zou ‘te verwarrend’ zijn.

Onzin, wat zeg ik, te belachelijk voor woorden omdat het een uiting van digibetisme is, te beweren dat er een gesloten Nederlandse markt zou zijn als het over downloadbare software gaat. Dat ga ik verder niet uitleggen. Ik nodig de belangstellende lezer uit, even de naam Evy Gruyaert te googlen. Want hier geldt het oude adagium van de firma Kodak: You press the button, we do the rest.

Vrij verkeer van mensen en goederen trouwens in Europa, dat weten we ondanks de ‘nieuwsmedia’ van de NDP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten