dinsdag 24 september 2013

Puur vergif

Wasmiddelen zijn puur vergif. Dat kan een kind weten, mits goed voorgelicht door mama. Met kleuters en peuters is dat natuurlijk onbegonnen werk, dus houd je dat spul zorgvuldig buiten hun bereik.

Toch staan de kranten vandaag weer vol (je moet toch iets hebben om te vullen) over kleurige doorzichtige wascapsules, die er uit zien als snoepjes, ‘zodat er kinderen in het ziekenhuis zijn beland’. Fabrikanten werken nu aan ondoorzichtige capsules, staat er bij.

Niks werken. Dit type capsules bestaat ook al. Hier behoeft geen beroep te worden gedaan op het gezond verstand van de producenten, maar wel op dat van de ouders. Hetzelfde verstand dat hen doet beseffen, dat je kleine kinderen niet moet laten spelen met plastic zakken (die ze over hun hoofd kunnen trekken) en met minispeeltjes, waarvan de fabrikanten voor alle zekerheid op de verpakking vermelden dat ze voor het jonge grut gevaarlijk kunnen zijn.

Dit geval illustreert de overbodigheid van sommige naar een hype riekende publicaties en van bureaus die daarvan de aanjager zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten