maandag 19 augustus 2013

Binnendoor

Mogelijk in verband met verminderd testosterongehalte, in elk geval omdat ik niet meer zo geneigd ben, als kanonskogel te fungeren en dat ook niet meer hoef, rijd ik graag binnendoor.

Kwam dat afgelopen weekeinde even goed uit. De A58 was afgesloten van  Eindhoven tot Tilburg. Rijkswaterstaat gaf een alternatieve route aan over A2 en Rijksweg 65. Ja, ik ben daar gek. Binnen de kortste keren ontstond er vanaf de Eindhovense Randweg een file van tientallen kilometers.

Dus namen wij, met eindbestemming Roosendaal de binnendoor-route vanuit Best via Oirschot, Moergestel en Tilburg, zeg maar gerust de middeleeuwse weg via het Trappistenklooster en vandaar over de Ringbaan Zuid. Het was te doen! Alleen op het punt, waar de Bredaseweg, net buiten Tilburg, zich versmalt, was enig gedrang. En bij Gilze (Van der Valk) konden we moeiteloos de A58 op. Dit stuk kostte ongeveer een uur.

Was dat niet zo geweest, dan zouden we nog onze favoriete route door een stukje Belgische Noorderkempen hebben genomen, met gelegenheid tot goedkoper tanken in Meerle. Altijd gezellig, al kom je door een gebiedje dat Vagevuur heet.

Terug was de A58 open (de afsluiting daar in verband met asfaltering volgt komend weekeinde). Ook daar op ons gemak de meest rechtse rijstrook aanhoudend, werden we gepasseerd door onze dochter. Dat heeft niks met oestrogeen-dominantie te maken. Je kunt niet alles zomaar omdraaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten