zaterdag 29 juni 2013

Het 40-jarig printerschandaal

Hoe lang duurt dit schandaal nu al voort? Kan goed veertig jaar zijn. Vanmiddag weer eens naar de Milieustraat gereden met en grote doos,, waarin, afgezien van plastic en piepschuim, een nog goed functionerende laserprinter van het merk Brother.

Reden: een drum met toner alleen kost minstens 50 procent meer dan een fonkelnieuwe printer inclusief cartridge. Kortom, wie milieubewust is, is aanwijsbaar een dief van zijn eigen portemonnee.

Zei de bewaker van de Milieustraat: ‘Zo hebben wij er hier nu wel 200 liggen. Het is een regelrechte schande, mijnheer.

Er is over deze werkwijze van de fabrikanten al die veertig jaren eindeloos geschreven, gezeverd, geklaagd, maar geen overheid of politicus die tot dusver geroepen heeft gevoeld, hier een einde aan te maken.

Denk niet dat die fabrikanten niet, tot eigen eer en glorie de milieuridders proberen uit hangen. Brother in haar handleiding ‘Snel Beginnen’: ‘Voorzichtig. EET de Silica Pack verpakking NIET OP. Gooi haar onmiddellijk weg.’

Sjonge, jonge, ‘t is dat het zo’n goeie printer is…maar zou je ze niet door elkaar rammelen?

2 opmerkingen:

  1. Overigens zijn de cartridges die je bij een nieuwe printer krijgt tegenwoordig slechts voor de helft gevuld (en soms met nog minder).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd,hoe dat met deze printer gaat. Ben trouwens niet zo' n afdrukmaniak en behoorlijk tevreden over de voorganger (ook een Brother).

    BeantwoordenVerwijderen