donderdag 11 april 2013

Vleselijk

‘AMSTERDAM. Er is 50 miljoen kilo rundvlees via een Nederlands bedrijf op de markt gekomen, waarin mogelijk paardenvlees is vermengd.’ Zo begint, in erbarmelijk Nederlands, een bericht in de NRC.

Fijn voor de Partij voor de Dieren om weer op de achterste poten te gaan staan.  Maar ik zou toch wel eens willen weten, hoe je paardenvlees door rundvlees kunt mengen, tenzij sprake is van vleeswaren.

De boel besodemieteren met vlees kan natuurlijk gevaarlijk zijn, maar zolang het blijft bij het stiekem toevoegen van andersoortig vlees dan dat de klant denkt te kopen – paardenvlees is geen equivalent voor strychnine of zo, -  is er niet genoeg aan de hand om aan de Voedsel- en Warenautoriteit te vragen of de volksgezondheid ook in gevaar is. Het kan nog gekker. Eindhovens Dagblad: ‘Rundvlees van groothandel uit Oss is mogelijk vervuild met paardenvlees.’ Gelukkig weet het paard van niks.

Trouwens, wist je dat het rattengif strychnine tegen spotprijzen (ja letterlijk) via het internet te koop is. Zie www.beste-prijzen.net. Stel daar maar eens ‘n onderzoek naar in.

2 opmerkingen:

  1. Reactie op hhBest: http://www.hhbest.nl/2013/04/11/vleselijk/#comments

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En niemand kan het zo mooi zeggen dan Jos Kessels: http://www.hhbest.nl/2013/04/12/jos-kessels-columnist/

    BeantwoordenVerwijderen