woensdag 6 februari 2013

TV boven TK

VVD-prominent en oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas twitterde gisteravond: ‘niet te geloven:@sybrandbuma CDA heeft #Europa debat TweedeKamer verlaten om nr. #PenW te gaan.wat een dedain voor de Kamer en het kabinet’.

Het aantal reacties was beperkt, dus die kan ik hier nog wel even weergeven: 1. De agora van onze democratie niet langer op het Binnenhof maar bij de Westergasfabriek? #PenW, 2. Maar dáár hoeft @sybrandbuma zich aan de tafel van PenW vermoedelijk niet over te verantwoorden...

Maar retweeten (herplaatsen) is ook een reactie. Liefst 122 mensen, waaronder ondergetekende, deden zulks en dat betekent dat zowel Buma als Pauw en Witteman dat allemaal op hun bordje kregen. Niet op les moments suprêmes natuurlijk, want daarvoor hadden ze het te druk met zichzelf.

PenW valt deze keer natuurlijk niks te verwijten. Je zult het als programmamakers maar zover geschopt hebben dat je de Tweede Kamer overneemt. Maar de dames en heren politici, Van Haersma Buma voorop, hebben zichzelf hiermee wel definitief afgebrand.

Trouwens, is het verboden, aan de tafel van PenW op je mobieltje te kijken? Toch jammer. En, wat nog meer valt te betreuren, ook van de zijde van de collega’s-Kamerleden bleef het ijzig stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten