dinsdag 8 januari 2013

Eindhovense tonprater

Jos Kessels pleegt hem te typeren als de sheriff van Eindhoven en ik moet zeggen, dat spreekt me steeds meer aan. Hoewel, in deze fase van het nieuwe jaar zou je ook aan tonprater kunnen denken: burgemeester Rob van Gijzel. Nauwelijks zijn we – om Wim Kan te parafraseren – zo waardig mogelijk over de drempel geschreden, of daarmee is ook de belabberde economische situatie volgens Van Gijzel in zijn nieuwjaarstoespraak ten goede gekeerd, althans dat dreigt in 2014 (!) te gebeuren. Samengevat, volgens het Eindhovens Dagblad van heden: ‘Van Gijzel waarschuwt voor oververhitting van economie.’ Toemaar.
Wat beoogt Van Gijzel met deze op niets gebaseerde uitspraak? Ik heb op Eindhoven.nl op de link naar de volledige speech geklikt, maar dat leverde een zogenaamde 404-melding op: ‘Pagina niet gevonden.’ Laten we dus maar op de krant vertrouwen.  Wel, Wij Waarschuwen Den Haag Voor Het Laatst. Eindhovens burgemeester heeft namelijk ook in zijn glazen bol gezien, dat zijn regio het een en ander te kort komt, waardoor zij niet in staat zal zijn de de door hem voorziene booming business te verwerken. Kortom, het kabinet moet voor ‘een pakket maatregelen zorgen dat de arbeidsmarkt voor een lange periode verzekert van voldoende gekwalificeerd personeel’. En verder is versterking van de Brabantse infrastructuur natuurlijk van eminent belang.
Het is prima als regionale bestuurders voor hun gewest op komen, maar dan moeten ze hun pleidooien niet verpakken in een portie baarlijke nonsens, waardoor ze de verdenking op zich laden, eerder uit te zijn op hun eigen promotie dan op die van hun gewest. Enig optimisme is na alle recente negatieve voorspellingen niet onwelkom, maar dit heeft mij teveel weg van een fopspeen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten