zondag 26 augustus 2012

Is die bouw wel gecontroleerd?

Een bizar incident, als je – naar ik aanneem lekker – zit te dineren:
Het restaurant Quatre Bras op de hoek van de Nieuwstraat en de Bosseweg (eigenlijk ‘drukfout’ want ooit weg naar Den Bosch) in Best, waarvan zaterdagavond een plafond naar beneden is gekomen, met als gevolg één naar het zich laat aanzien licht gewonde, mag dan een respectabele historie hebben, het is als gebouw allesbehalve een oud cavalje. Bovendien is het recentelijk nog verbouwd en gemoderniseerd.

De eerste vraag die dus rijst is: heeft de gemeente Best nog zoiets als een Bouw- en Woningtoezicht en, zo ja, functioneert dat nog naar behoren? Met andere woorden, is de bouw min of meer op de voet gevolgd, respectievelijk het resultaat gecontroleerd?

Gratis geformuleerd voor het eerste de beste raadslid dat hier het incomplete college van B en W vragen over zou willen stellen.

De politie zegt dat een onderzoek volgt, meldt De Telegraaf. Dat is alvast iets.

Zie eventueel ook ED.nl

1 opmerking:

  1. Aan een onderzoek hoeft politie BOS (Best-Oirschot-Son en Breugel) niet meer te denken. ED meldt vanmorgen, met foto (‘Plafond valt omlaag’) dat zondag al druk aan het herstel werd gewerkt. Ik dacht altijd dat bij dit soort incidenten het parool luidde: nergens aankomen. Maar ‘Quatre Bras’ verscheen gisteren niet eens in de politieberichten…

    BeantwoordenVerwijderen