maandag 16 juli 2012

Vestzak-broekzak

Als het inmiddels niet zo ‘gewoon’ was, zou het ‘bizar’ worden genoemd. De vier miljoensdeal die het met hangen en wurgen door de gemeente Eindhoven overeind gehouden PSV dit weekeinde sloot met Heerenveen over de rechtsbuiten Luciano Narsingh. Daarbij troeft de club Ajax af, dat op de valreep 3,5 miljoen bood, zo meldt het Eindhovens Dagblad triomfantelijk, uiteraard op pagina 1.

Ach, wie maakt zich daar in deze crisistijd zorgen over? In dezelfde krant, op pagina 12, wordt alarm geslagen over het voornemen van de Eindhovense bibliotheek, ‘vanwege de bezuinigingen’, haar unieke, omvangrijke collectie bladmuziek af te stoten. Denk daar niet te licht over: de CDA-fractie in de gemeenteraad meent te weten dat deze  collectie een nationale functie vervult. Reserveringsverzoeken voor stukken uit deze muziekbibliotheek komen uit het hele land. Het CDA maakt zich dus ‘grote zorgen’ over dit naderende onheil. Een schrale troost, temeer daar dat CDA overal zelf bij is. Krokodillentranen.

Kom me nu weer niet aan met het verhaal dat je geen appels met peren moet vergelijken. Je kunt immers elke euro maar één keer uit geven. Uit vestzak of broekzak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten